ca

LA TECNOLOGIA A LA SALUT MENTAL

2022-06-08

Internet és com un ganivet; Cal saber utilitzar-ho.

Pot servir tant per formar un potencial assassí com per elaborar i crear autèntiques obres gastronòmiques. Tot depèn com es faci servir.

En aquest sentit, els professionals tenen amics a la xarxa, i si partim que la tecnologia està al nostre servei i ens pot ajudar com a eina, podem trobar-nos amb veritables salvavides en l'àmbit de la salut mental.

Avui abordarem només 2: La realitat virtual, i les apps. Dins d'aquestes darreres podem descobrir un ventall d'aplicacions com Cita.io, un programa per gestionar íntegrament la consulta del professional on fer videoconferències 100% segures complint els més alts estàndards de seguretat, així com: Portal del pacient, reserva de cites, Història clínica, visualització de les sessions enregistrades, etc.

Una altra app. interessant per a la salut mental és "Pura Ment". Actualment, 275 milions de persones pateixen ansietat al món. L'app. A través de suggestions ajuda a l'assossec i el descans.

En el cas de l'Institut de la Ment i tenint en compte la particularitat del nostre entorn del dia a dia, l'assistència ve de gust més personal, però sense oblidar l'ajuda immediata en cas d'emergència en qualsevol moment.

Al capítol de la realitat virtual, s'ha demostrat que aquesta tecnologia és eficaç per tractar els trastorns fòbics, ja que el pacient ha de recórrer a estratagemes suggestives capaces de bloquejar aquest procés cognitiu per obrir el camí cap a noves experiències.

La teràpia amb realitat virtual és un dels recursos més innovadors usats pels psicòlegs. Amb la realitat virtual, en comptes d'haver de demanar al pacient que s'imagini alguna cosa o ficar-lo en una situació fòbica real directament, se li introdueix en un entorn controlat, artificial, però realista, un lloc on el psicoterapeuta té el control i s'assegura que res no surti malament.


A l'Institut de la Ment, estem per ajudar-te.