ca

LUDOPATÍA

2022-02-15

La ludopatia o joc patològic és un trastorn psicològic que es caracteritza per una dependència emocional del joc, una pèrdua de control i per provocar una interferència al funcionament normal de la vida quotidiana.

La ludopatia té solució. Per resoldre-la cal acudir a un professional en salut mental.

Per avaluar el problema, el psicòleg farà el següent:

Et farà preguntes sobre hàbits quant a les apostes. També podeu demanar la vostra autorització per parlar amb els membres de la vostra família o amics. Tot i això, les lleis de confidencialitat impedeixen al metge revelar tota informació sense el teu consentiment.

Examinarà la teva informació mèdica. Hi ha medicaments que poden causar efectes secundaris fora del comú que tenen com a resultat conductes compulsives, entre elles l'addicció a les apostes, en algunes persones. Una exploració pot identificar problemes de salut que de vegades s'associen amb la ludopatia.

Realitzarà una avaluació psiquiàtrica. Aquesta avaluació inclou preguntes sobre els vostres símptomes, pensaments, sentiments i patrons de conducta que es relacionen amb les apostes. En funció dels signes i els símptomes, potser et feu una avaluació per detectar trastorns. Amb tot això iniciarà un tractament per a la millora de salut i ser més feliç, perquè la vida, la salut i la felicitat és el més important.